Het wordt weer zomer!

Wat kijken we ernaar uit, tenminste…de meesten onder ons: Het zonnetje gaat weer schijnen en de temperatuur gaat omhoog. Ons humeur verlicht en we krijgen meer energie. Wat duurde die winter lang!

 

Leef jij van vakantie naar vakantie?

Jakker je door, ook al weet je dat het niet handig is, maar iedereen in je omgeving doet het? Je vertelt elkaar dat de vakantie bijna in zicht is, dus je kunt nog wel even gas bij geven. Sterker nog: je moet van jezelf gas bijgeven! “Verantwoordelijkheid nemen” noemen we dat.

Waarschijnlijk heb je al veel kennis over het ontlopen van die ratrace, hoe je je niet hoeft te laten dicteren door je agenda. En toch is het vaak moeilijk om uit de buurt te blijven van het punt waarbij je op je laatste werkdag toch weer op je tandvlees je laatste memo’s aan het tikken bent. En weet je, het kan natuurlijk best zijn dat er een paar heftige maanden zijn geweest die je omver hebben geblazen.

 

Sta je valkuilen te scheppen of ga je het strand op en relaxt de zon in?

Vaak ben je je wel bewust van je valkuilen, want je hebt al vaker met ze gestoeid. En dan toch, bemerk je weer net te laat dat je je eigen valkuil hebt gegraven, als een maniak. Daar sta je dan. Je had met jezelf afgesproken dat je beter zou weten “en dat je beter zou doen.”

Hoe kan het dan zijn dat je toch op dit punt bent beland? Het is één ding om te herkennen dat je in je valkuil bent getrapt van “toch doorrazen,” maar met het herkennen van jezelf met die schep in je hand kom je nog niet tot de Waarom. Het is nodig om een laag dieper te gaan kijken, zodat je het de volgende keer echt anders kunt doen! Zodat je echt zeker weet welke Waarom jou telkens brengt tot het graven van je eigen valkuilen.

Meten is Weten! Met ScanCoaching meten we tot op celniveau je stress en je balans. We kunnen heel precies een vinger krijgen achter jouw Waarom van de valkuilen die je gedrag stuurden. Je overtuigingen komen boven tafel, waarbij je zelfopgelegde beperkingen haarscherp zichtbaar worden. Die kennis wordt je vrijheid!

Schepvrij de zomer door?

Ben jij het zat om weer met die schep in je hand te staan om dezelfde valkuilen weer te graven, of ben je stiekem al weer de weken en de dagen aan het tellen naar je volgende vakantie?

Kies je voor meer geluk en rust? Maak je de deal met jezelf om tot de kern van jouw Waarom te komen? Doe dat en je zult zien dat je volgende vakantie ongemerkt snel voor de deur staat, grotendeels stressvrij!

Elke maand heeft ScanCoaching Nederland een Demodag, en via de website www.ScanCoaching.nl zijn gecertificeerde ScanCoaches te benaderen voor een intake.

Ik ben Esther van Duyvenbode, moeder van 9 kinderen en partner ScanCoaching. Ik wens iedereen een welverdiende zonnige en relaxte(!) Zomer(vakantie) toe!